Sigurna pobeda Novaka na startu Monte Karla

Prvi meč na šljaci ove sezone Novak Đoković je rutinski odradio. Novak je imao malo jači trening, odigrao koliko je bilo potrebno i dobio meč sa 2-0, po setovima 6-1, 6-4, posle sat i 27 minuta igre. U trećem kolu prvi teniser sveta igraće sa Andreasom Hajder-Maurerom iz Austrije.

noleee

Nakon što je lagano dobio svoj prvi servis gem, Novak je već u drugom napravio brejk. Ramos je spasao tri brejk lopte, ali je na kraju poklekao, pa je Novak poveo sa 2-0. Bez izgubljenog poena je potvrdio brejk, a onda rivalu uzeo još jedan servis gem za laganih 4-0. Do kraja je Ramos uspeo da iznenadi Novaka, i uzme mu servis, ali je Novak rutinski priveo set kraju dobivši ga sa 6-1.

U drugom setu nakon rezultata 2-2 videli smo zanimljivu scenu. Usledila je pauza koja je trajala oko sedam minuta. Organizatori su poprskali teren vodimo i osvežili ga što se obično radi nakon seta, pa je Ramos malo negodovao, ali su na kraju on i Novak sačekali da organizatori obave svoj deo posla. Srpski teniser pravi brejk u sedmom gemu za 4-3, a onda je na svoj servis stavio tačku na meč, pošto je realizovao prvu meč loptu.