Sidnej

Još se nisu odigrala ni polufinala turnira u ovoj nedelji a već kreću kvalifikacije za Sidnej. Sidnej je nastavak australijske turneje, koji kao i Brizbejn, počinje u nedelju, jer na njemu igraju i teniseri i teniserke.

Srbija će na WTA turniru, koji je takođe iz Premier serije, imati opet tri predstavnice, s tim što Bojana ovoga puta nije izbegla učešće u kvalifikacijama. Kada se baci pogled na listu učesnica, jasno je zašto je to tako. Od prvih 20 za turnir nisu prijavljene povređene, Vilijams i Šarapova i Kim Klajsters! Zato i žreb kvalifikacija liči na žreb jednog dobro WTA International turnira. Evo ŽREBA.

Bojana će u prvom kolu protiv Tamire Pašek, što i nije toliko loš izbor, kada se pogleda ko su sve nosioci, jer Bojana to nije. Za Bojanu je ovaj turnir od velikog značaj. Za njega ga vežu lepe uspomene jer je stigla do polufinala prošle godine, takođe iz kvalifikacija, ali to Bojani donosi i imperativ da ponovi sličan rezultat. Ako napravi kisk Bojana bi došla u situaciju da joj opasno preti ispadanje iz Top 100. Sve se to može popraviti kasnije, ali to znači mnogo više kvalifkacija, da bi se uopšte igrao neki WTA turnir.

Bojanin meč počinje noćas negde između 3h i 4h po našem vremenu. Glavni žreb je predviđen za subotu, za obe konkurencije, dok za kvalifikacije kod muškaraca, u petak. U muškoj konkurenciji za sada je izvestan samo Viktor Troicki, koji je prošle godine igrao i izgubio finale od Simona. Kod tenisera je konkurencija znatno slabija, jer praktično nema deset najboljih tenisera. Ipak, prvi put ove godine će se pojaviti Del potro, a tu su ove nedelje dodlični Gaske i Bagdatis, pa Izner, Hjuit i ostali.