Shenzen: Četvrtfinale za Bojanu, Jelena odustala

aBojana Jovanovski nastavlja sa pobedama u novoj sezoni. Ona je u prvom meču, u 2013-oj godini, savladala Jing-Jing Duan iz Kine 6-3 6-1 i tako se plasirala u četvrtfinale turira u Kini.

Bojana je i ovaj meč počela nesigurno. Iako je prva stekla prednost, opet je dozvolila seriju brejkova, ali je kao i juče, sve krenulo mnogo sigurnije od sredine prvog seta. Praktično, na isti način kao juče, Bojana od 3-3, osvaja 9 a gubi samo jedan gem i ekspresno završava meč.

U četvrtfinalu, Bojana će imati mnogo teži posao. Igraće najverovatnije protiv Na Li, koja je jutros, u prvom kolu, bila bolja od Mandi Minele iz Luksemburga. Bojana je do sada samo jednom igrala protiv najbolje kineske teniserke, u polufinalu Sidneja 2011. godine, što je verovatno i najbolji njen rezultat u karijeri. Bojana je tada izgubila sa 7-6(5) 6-3, ali je odigrala ravnopravno sa teniserkom koja je par nedelja kasnije igrala finale Australian opena.

Na turniru u Šenzenu, trebalo je noćas da nastupi i Jelena Janković, ali je ona u poslednji čas zamenjena. Razlog se još ne zna, a čim se nešto bude znalo, biće objavljeno na sajtu.