Sevastova završila karijeru

Anastasia Sevastova of Latvia raises herPosle duže bolesti i povreda poslednjih nekoliko godina, Anastasija Sevastova rešila je da završi profesionalnu karijeru.

Rođena je 13. aprila 1990 u Letoniji, a li već duže vreme boravi u Beču. Najboilji plasman na WTA listi je 36. mesto januara 2011, a u dublu 195. mesto.

Osvojila je jednu WTA titulu u singlu i 7 ITF titula uz jednu ITF titulu u dublu. Najbolji rezultat na GS turnirima je 4. kolo Australijan opena 2011 godine.

Karijeru je počela 2007 i ubrzo je stigla do četvrtfinala jednog WTA turnira. 2010 je postala prva teniserka iz Letonije koja je osvojila jednu WTA titulu. To je bilo na WTA turniru u Estorilu pobedivši u finalu Aranču Para Santonhu sa 6:2, 7:5. Ima dve pobede nad top 10 tenisekama u karijeri. Pobeđivala je Jelenu Janković i Samantu Stosur te 2010 godine.

Ali duge bitke poslednjih godina sa bolešću (propustila je 9 turnira u 2011 i u 2013) i povredama (najteža povreda je povreda lakta),naterale su mladu Letonku da prošle nedelje najavi povlačenje iz profesionalnog tenisa.

“Poštovani, želim da vas obavestim o mojoj poslednjoj odluci – povlačenju iz sveta tenisa. Tri godina se borim sa povredama i bolešću i sebe ne vidim u ovom sportu na javišem nivou”.

“Ja sam zahvalna i biću uvek zahvalna za sve što mi je pružio tenis kao i WTA i ITF za podršku. Želim svima puno uspeha u ovom sportu” zaključila je Sevastova.