Sereni šesta titula u Majamiju

SERENA MIAMI 2013Kada je Marija Šarapova osvojila prvi set i došla do brejka u drugom, mnogi su pomislili da će ovo biti repriza Dohe. Tada je Serena, dan nakon što je obezbedila mesto br 1, igrala sa budućim brojem 2, Azarenkom i izgubila.
Nametnulo se pitanje, da li sada Serena, kada su se uloge obrnule i ona više nije teniserka br 3, iza Marije i Viktorije, već su one  2 i 3 iza nje, nema motivaciju da  ih pobeđuje. Jer, dok su se prošlo leto Marija i Viktorija smenjivale na mestu br 1, a ona bila iza njih, redovno ih je  dobijala, i to često vrlo dominantno.
Ipak, pokazala je zašto je konačno na mestu br 1 koje joj nekako godinama izmiče zbog povrede, okolnosti, neigranja…

Amerikanka je postala rekorderka po broju titula na WTA turniru u Majamiju pošto je u finalu posle preokreta savlada Mariju Šarapovu sa 4:6, 6:3, 6:0. Sereni je to 48. titula u karijeri i druga ove sezone.

Šarapova je odlično počela, u prvom setu je rivalki dozvolila samo jednu brejk loptu, ali nakon razmene brejkova, ipak je izašla kao jača u prvom setu. Povela je i u drugom setu, ali  u nastavku je pala i Serena je još jednom potvrdila da je neprikosnovena kada igra na svom nivou, osvojivši  poslednjih 10 gemova u meču!

Bio je ovo 14. međusobni duel prve i druge teniserke na svetu i 12. pobeda Serene, koja sledeće nedelje brani titulu u Čarlstonu.