Istanbul: Sereni derbi, Erani i Li još u igri

Posle trećeg dana turnira u Istanbulu, ostala su mnoga pitanja otvorena, a samo je jedno zatvoreno. Serena je pobedila Azarenku i tako će sa prvog mesta čekati rasplet poslednjeg dana.

Očekivala se velika borba, neizvestan i dug meč, ali je Serena ponovo pokazala snagu i čvrstinu, nedostižnu za sve današnje igračice, pa i za Azarenku. Ono čime je Vika pobedila Kerber u meču dan ranije, najbolja igra u bitnim trenucima, sinoć je najbolju na listi koštalo meča.

Jednostavno, Serena je uvek nalazila ubitačan prvi servis, kada je protiv sebe imala brejk lopte (3 od 9, iskorišćenih za Azarenku). Azarenka je prilično loše servirala, imala je devet duplih grešaka, a posebno je loše reagovala kada je servirala za ostanak u oba seta. U ta dva odlučujuća gema na 4-5, osvojila je samo jedan poen na svoj servis! Očigledno, da pored kvaliteta koji poseduje, Serenino ime i autoritet su još uvek velika prepreka za sve, pa i za Azarenku.

Naravno, ništa još nije gotovo, a Azarenka će imati priliku za popravni, samo će do nje morati težim putem. Danas preko Li, aonda u polufinalu verovatno preko Šarapove. Li je  juče uspela da savlada Kerber i tako sebi obezbedi šansu, da u direktnom susretu sa Azarenkom, reši pitanje br. 2 u crvenoj grupi. Kerber jednostavno nije imala dovoljno energije a i motiva da u meču koji za nju ništa nije odlučivao, pokaže igru iz prethodna dva kola. Izgubila je relativno lako sa 6-3 6-4.

Slično Li, i Erani se iznenada pojavila kao mogući polufinalista, ali će joj za to biti potrebvna pobeda od 2-0 protiv Radvanske, ili da razlika u gemovima bude 4 i više, u slučaju da pobedi u tri seta. Erani je sinoć, u poslednjem meču, pobedila Samantu Stosur, sa 6-3 2-6 6-0 i tako izvojevala prvu pobedu u beloj grupi.

Iako je igrala poslednji meč, Stosur će danas prva na teren protiv Šarapove, a zatim redom, Radvanska – Erani, pa Li – Azarenka.