Serena ponovo obara rekorde, ponovo br. 1!

Američka teniserka Serena Vilijams sledećeg ponedeljka vratiće se na čelo WTA liste nakon skoro dve ipo godine pauze. Ona će smeniti belorusku teniserku Viktoriju Azarenku koja je na tom mestu još od Vimbldona prošle godine. Biće to njena 124. nedelja na mestu br.1.

SW

Serena je u četvrtfinalu turnira prve kategorije u Dohi pobedila češku teniserku Petru Kvitovu u tri seta, rezultatom 3-6 6-3 7-5. U završnom setu, Vilijamsova je bila u zaostatku od jednog brejka pri rezultatu 4-1 za Čehinju, ali je uspela da preokrene meč u svoju korist.  U polufinalu čeka je Ruskinja Marija Šarapova koja je bila bolja od Samante Stosur.

Bez obzira na krajnji ishod turnira, Serena će sigurno biti br. 1, dok se Azarenka i Šarapova bore za poziciju br. 2. U drugom polufinalu Viktorija Azarenka čeka Agnješku Radvansku. Azarenka je sa 6-2 6-2, bila bolja od Sare Erani, dok je Radvanska sa 6-2 7-5 pobedila Karolinu Voznjacki.

Ovim uspehom, Serena je oborila još jedan rekord jer će postati najstariji br. 1 ikada.
Mlađa sestra Vilijams prvi put je postala br. 1 2002. godine, kada je osvojila 4 GS-a za redom, od RG-a te godine  do AO 2003. Nakon problema sa povredama narednih godina, na mesto br. 1 se vraća tek 2008. godine osvajanjem US opena, protiv Jelene Janković, od koje nešto kasnije gubi to mesto. Vraća ga ponovo nakon titule na AO 2009. i nakon borbe sa Dinarom Safinom tokom godine oko njega, drži prvo mesto do povrede 2010. godine, kada je bila van terena skoro godinu dana.