Serena za sat vremena srušila Anine snove

Nakon spektakularne pobede u polufinalu Ana Ivanović glatko je izgubila u finalu Sinsinatija od Serene Vilijams. Meč između Ane Ivanović i Serene Vilijams trajao je sat vremena i četiri minuta, a prva teniserka sveta slavila je sa 6-4, 6-1.

BvRijhEIUAA5qqZPrvi set počeo je brejkom Ivanovićeve, koja je uspela da realizuje prednost i povede sa 2-0. Serena je osvojila naredni gem na svoj servis, a onda imala dve brejk šanse, ali joj nije pošlo za rukom da izjednači rezultat. Pri vođstvu od 3-1, Ana dobija tri prilike da Amerikanki oduzme servis, ali ih ne koristi. Serena smanjuje vođstvo srpske teniserke na 3-2, a onda dolazi do brejka za izjednačenje. U desetom gemu još jednom osvaja Anin servis gem i dobija ovaj deo meča sa 6-4.

Nakon što je izgubila prvi set, Ana nije uspela da se vrati u igru. Vilijamsova joj je prepustila samo jedan gem u drugom setu i osvojila ga sa 6-1. Došla je do prve titule u Sinsinatiju, koja joj je 62. u karijeri i peta ove sezone. Sa druge strane Ana je igrala prvo finale Sinsinatija, a zahvaljujući njemu od danas će biti deveta teniserka sveta.