Serena Vilijams osvojila Rolan Garos

Kao što se i očekivalo Serena Vilijams pobednica je Rolan Garosa u konkurenciji dama, pošto je danas u finalu pobedila Luciju Šafaržovu sa 6-3, 6-7(2), 6-2. Vilijamsovoj je ovo 20. GS titula, a treći put je došla do pehara u Parizu. Prethodno je šampionka Rolan Garosa bila 2002. i 2013. godine.

RG

Kao i u prethodna dva meča, Serena je imala uspone i padove u meču i trenutke kada se činilo da je Čehinja bliža trijumfu. Amerikanka je posle lako dobijenog prvog seta imala vođstvo od 4-1 u drugom, a onda je potpuno stala. Šafaržova je napravila preokret, dobila drugi set i napravila brejk na početku trećeg. Treći set počeo je savršeno po Čehinju koja je ušla u pravi ritam. Napravila je novi brejk, povela je sa 2-0 i činilo se da može do prve GS titule. Tada je Serena ponovo povratila koncentraciju i veoma brzo je potpuno promenila situaciju na semaforu. Šafaržova se borila do kraja, ali je Serena dobila šest gemova u nizu i u velikom stilu je stigla do titule.

Na večnoj listi osvajačica GS trofeja Vilijamsova je na trećem mestu sa 20, a ispred nje su Štefi Graf sa 22 i Margaret Kort sa 24 pehara, koje bi lako mogla da prestigne u nastavku karijere.