Serena Vilijams osvojila Rim

Nakon neuobičajeno dugog perioda, prva teniserka sveta podigla je pehar na jednom turniru. Prvi put od Sinsinatija prošle godine Serena Vilijams osvojila je titulu, i to u poslednjem testu pred Rolan Garos, u Rimu.

serena-williams-madison-keys-trophies-italian-open-final

Američka teniserka je po četvrti put osvojila rimski trofej, ovaj put pobedom protiv zemljakinje Medison Kiz. Rezultat je bio 7-5, 6-1 za iskusniju Amerikanku.

Serena je nakon razočarenja u polufinalu US Opena, igrala samo tri turnira. Australiju, Indijan Vels i  Majami. Na prva dva je igrala finale a na trećem je poražena u osmini finala. Iako je od poslednje titule deli samo četiri turnira a rezultati na sva četiri su bili više nego dobri, to je ipak neuobičajeno dug period bez trofeja za prvu teniserku sveta. Pogotovo za neku koja ima standarde kao Serena.
Bilo kako bilo, serena na drugi Gren Slem Godine odlazi u pobedničkom nizu, kada je uostalom i najopsanija. 

Ovo je bila Serenina jubilarna 70. titula, iz 89. finala. Takođe, i 23. na turnirima  WTA prve kategorije (pandan ATP Mastersima), i po broju tih trofeja je apsolutni rekorder.
Za  Medison Kiz je ovo bilo tek treće finale u karijeri, a sva tri su bila Premijer kategorije. Ipak, ovo je svakako najveće, jer spada u pomenutu prvu kategoriju. Mlada Amerikanka ostaje na jednoj osvojenoj tituli.