Serena sedmi put osvojila Majami

Oko dva sata igre trebalo je Sereni Vilijams da dođe do još jedne titule na WTA turniru u Majamiju. Za razliku od prošle sezone kada je u finalu savladala Šarapovu, ovoga puta pala je Na Li sa 7-5, 6-1.

serenaKineskinja je odlično otvorila ovo finale, prva je napravila brejk i povela sa 2-0. Uspela je da održi brejk i kod 4-2 i da onda napravi još jedan brejk i dođe do 5-2 i servisa za set. Tu je Li stala i dozvolila Sereni da vrati jedan, a potom i drugi brejk i dođe do 6-5. Ceo stadion je bio na nogama u dvanaestom gemu prvog seta na servisu Li. Kineskinja je imala nekoliko šansi da odvede meč u taj-brejk, ali je Vilijamsova uspela da posle puno borbe dobije i peti gem zaredom i osvoji set sa 7-5.

Drugi set bio je mnogo lakši za Amerikanku. Serena je u drugom setu prva došla do brejka u četvrtom gemu i povela sa 3-1. Tada je već bilo jasno da će mlađa Vilijamsova doći do titule. Kineskinja više nije imala snage da se suprotstavi motivisanoj Sereni koja do kraja meča veže još tri gema za veliku pobedu i sedmu titulu na ovom turniru.

Amerikanka je tako stigla do svoje 59. titule u karijeri i jedanaeste pobede nad Na Li u dvanaest mečeva.