Serena do 18. GS titule

Serena Vilijams stigla je do svoje 18. gren slem titule i tako se izjednačila sa Kris Evert i Martinom Navaratilovom na večnoj listi. Bolja od njih je samo Štefi Graf koja ima 22. Amerikanka je u finalu US-opena za 77 minuta igre savladala Karolinu Vožnjacki sa 6-3, 6-3 i tako stigla do šestog trofeja u Njujorku, trećeg u nizu.

serenaSerena je bolje počela meč, pa je brejkom povela sa 2-1, ali je Dankinja odmah uzvratila. No, Serena je opet stigla do brejka u narednom gemu, što joj je ulilo sigurnost, pa je u nastavku duela nametnula ritam igre koji joj odgovara. Igrala je agresivno, loptice su joj bile duboke i Voznijacki nije mogla da joj parira, pa je prvi set bio vrlo brzo gotov rezultatom 6-3 za 41 minut igre.

Već na početku drugog seta Serena je napravila novi brejk, da bi do kraja svoje gemove osvajala izuzetno lako, na kraju napravivši još jedan brejk za 6-3 i novi trofej u Njujorku, treći u nizu.

Dankinja je igrala drugo finale na terenima Flešing Medouza, a prvo je izgubila takođe od Kim Klajsters. Međutim, zahvaljujući odličnoj igri u Njujorku i plasmanu u finale Vožnjacki će ponovo ući u najboljih 10, dok će Serena ostati svetski br. 1.