Serena proglašena za sportsku ličnost godine

Alt text

Serena Vilijams proglašena je za sportsku ličnost godine u izboru magazina „Sports Ilustrejted“. Pored Serene, kandidati za prestižnu nagradu, između ostalih, bili su i Novak Đoković, Lionel Mesi, Stef Kari i Jusein Bolt. Vilijamsova je prva žena koja je samostalno osvojila nagradu od atletičarke Meri Deker 1983. godine.

Serena je ove godine osvojila tri gren slem titule – Australijan Open, Rolan Garos i Vimbldon, a takođe je po sedmi put proglašena za teniserku godine. Ostvarila je 53 trijumfa i samo tri poraza u 2015. godini i sada je samo jedna titula deli od toga da se izjednači sa Štefi Graf, koja je osvojila 22 gren slema tokom karijere.

To što je ‘Sports Ilustrejted’ priznao moj vredan rad, posvećenost i odlučnost ovom nagradom daje mi nadu da mogu da budem još bolja. Kao što uvek kažem, potrebno je celo selo za uspeh, ne samo jedna osoba. Ovo nije samo veliko dostignuće za mene, već i za moj ceo tim i sve moje navijače. Ne mogu da opišem koliko sam počastvovana”, istakla je Serena.