Serena posle preokreta u trećem finalu Rolan Garosa

Serena Vilijams plasirala se u finale Rolan Garosa pošto je pobedila posle preokreta Timeu Bačinski sa 4-6, 6-3, 6-0. Bilo je vidno da se amarička teniserka ne oseća najbolje tokom meča, ali je i pored toga uspela da izađe na kraj sa protivnicom, vrati se u meč nakon gubitka prvog seta i odlučujući dobije bez izgubljenog gema. 

serena

Švajcarkinji je u prvom setu bio dovoljan samo jedan brejk. Ono što je neverovatno je da je Serena prvu brejk loptu imala u desetom gemu, kada je spasila tri set lopte, ali nije uspela da uzvrati ribrejkom. Bila je Serena u očajnoj situaciji, sve je “mirisalo” na senzaciju. Bačinski je imala set i brejk viška, vodila je sa 3-2 u drugom setu. Ali, vratila se Serena iz “mrtvih”, dobila narednih 10 gemova i prošla u finale. 

“Ne mogu da verujem da sam pobedila. Nikada nisam bila tako bolesna. Imam grip. Ne osećam se najbolje još od trećeg kola. Zaista sam mislila da ću izgubiti. Bila sam toliko umorna, ali sam se borila za svaki poen. Nadam se da ne može gore od ovoga”, rekla je Serena posle meča.