Serena osvojila Singapur

Amerinkanka Serena Vilijams osvojila je završni turnir u Singapuru pobedom u finalu nad Rumunkom Simonom Halep rezultatom 6-3, 6-0. Vilijamsova je tako peti put u karijeri osvojila Završni turnir, treći put u nizu. Pobedom u finalu stigla je do 64. titule u karijeri i sedme u ovoj sezoni.

Serena

Simona se držala do 2-3, a tada Serena pravi brejk za 4-2. Simona je odmah vratila brejk ali nije uspela da izjednači i to je bio presudan momenat u ovom finalu pošto Rumunka nije osvojila više ni gem do kraja meča i Serena je pobedila 6-3 6-0.

Ovo je bio drugi meč ove dve teniserke na ovom turniru nakon što je u grupi pobedila Halep rezultatom 6-0 6-2. Serena je na završnom turniru završila sa 4 pobede i 1 porazom. Do titule je pobedila, u grupi Anu Ivanović 6-4, 6-4 i Eženi Bušar 6-1, 6-1, a u polufinalu Karolinu Vožnjacki 2-6, 6-3, 7-6(6).

Na kraju, Amerikanka je meč okončala sa 26 vinera i 25 neiznuđenih grešaka, dok je Halepova upisala samo 5 direktnih poena i 15 grešaka. Serena je osigurala mesto broj jedan na kraju godine, a postala je i prva tensierka od Štefi Graf koja je od 01. januara do 31. decembra bila na   poziciji jedan.