Sepi i Per u finalu

Sepiju je nedostajao jedan set, u prvom Serbi openu, da igra u finalu turnira u Beogradu. Tada ga je u tome sprečio Novak, koji mu je u drugo i trećem setu prepustio samo tri gema. Nalbandijan je pretio da mu ovaj put ne prepusti ni toliko. Uzeo je prvi set, ali onda je Sepi zaigrao bolje i na kraju zasluženo slavio, 2-6 6-2 7-5.

U trećem setu, Nalbandijan je imao prednost od 2-0 do 4-2, ali je imao silne probleme da zadrži svoj servis. Na kraju nije izdržao, Sepi je izjednačio na 4-4 a onda još jednim brejkom stigao do pobede.

Sa druge strane Francuz, je u svakom od poslednja tri meča igrao po tri seta. U svakom je bilo oscilacija, pa čak izgubljenih setova sa nulom i samo jednim osvojenim gemom, ali se ne može reći da se Per provukao u finale. Jednostavno, igrao je hrabro, pa kada ga je išlo dobijao je setove i obrnuto. U takavoj klackalici je protekao i danšanji meč protiv Anduhara, prvog nosioca na turniru. Anduhar je drugi set dobio sa 6-1, ali je prvi i treći izgubio sa dva puta po 6-3.

Finale će se igrati u nedelju od 16h, a pre toga će se igrati finale dubla, od 14h, između Erliha i Rama(ISR) sa jedne strane i pobednik meča Emrik/Lipski – Siljestrom/Ram(USA), koji se igra posle večerašnjeg polufinalnog meča.