Senzacije zvane Makarova, Erani i Kei

Puno iznenađenja 8. dana na AO. Osim pobeda Kvitove i Mareja, kome je Kukuškin predao meč početkom trećeg seta u ostala tri meča sve sama iznenađenja.

Teško da bi iko pre početka AO, rekao da će se u četvrtfinalu naći Sara Erani, Ekatarina Makarova i Kei Nišikori. Iako je Japanac zablistao krajem sezone, kada je pobedio nekoliko jakih igrača, pa čak i Novaka Đokovića, pored Conge, Monfisa i ostalih u tom delu žreba, teško da je bio favorit. Ipak, Japanac je malo po mlo i uz preokrete protiv Ebdena, u pet i Benetoa u četiri seta, došao do Conge. U čudnom meču, u kojem su teniseri ubedljivo dobijali svoje setove, Kei je dobio drugi, treći i peti i sebi obezbedio meč sa Endijem Marejem.

Serena Vilijam je delovala ubedljivo u prva tri meča. Doduše bilo je i padova, nešto lošijih setova, protiv slabijih igračica, ali je u poslednjem meču razbila Gretu Arn, pa je izgledalo da je Serena pronašla svoju formu. Da nije tako, pokazala je Ekatarina Makarova, koja je pametnom i hrabrom igrom, lako izašla na kraj sa Serenom 6-3 6-2. Serena je napravila 37 grešaka uz 24 vinera, što dovoljno govori kako je igrala. Da li Sereni nije prijalo sunce i velika vrućina, ili jednostavno nije dovoljno spremna, teško je reći. Sudeći prema uzjavama tokom turnira u Brizbejnu, pre će biti ovo drugo.

Na kraju, pobeda Sare Erani protiv Ži Ženg i nije preveliko iznenađenje, jer su slično palsirane na WTA listi, ali rezultat jeste 6-1 6-2. Očekivala se velika borba ali je Erani pokazala da je u velikoj formi u Melburnu. Da li će Erani imati snage za još jednu odličnu partiju i da li će to biti dovoljno da ugrozi Kvitovu u četvrtfinalu, saznaćemo u sredu.