Šarm El Šeih: Titula za Marka Tepavca.

Srpski teniser Marko Tepavac osvojio je titulu na turniru u Egiptu (Šarm El Šeih, 10k). On je u finalnom meču sa 6-3, 6-2 bio bolji od Henrika Silanpe iz Finske (ATP 635) i tako došao do treće (10k) titule u karijeri.
Marko Tepavac Sarm El Seih 2015 Titula

Tepavac je bio postavljen za 4. nosioca, a u prvom kolu je sa 6-2, 6-1 bio bolji od Tiboa Venturina iz Francuske (ATP 1547). U drugom kolu je igrao protiv Matije Pecotića iz Hrvatske (ATP 581) koga je pobedio sa 7-6(5), 7-5. Šesti nosilac, Maksimilijan Nojhrist iz Austrije (ATP 497) pružio je snažan otpor Tepavcu, ali je ipak poražen sa 3-6, 6-3, 7-5. U polufinalu, Marko je igrao protiv 1. nosioca, Jaroslava Pospišila iz Češke i ostvario pobedu karijere jer je sa 5-7, 6-3, 6-4 bio bolji od 232. tenisera sveta. U finalu, Henrik Silanpa iz Finske (ATP 635) nije predstavljao ozbiljniju prepreku za Marka, pa je srpski teniser sa laganih 6-3, 6-2 došao do druge pobede u isto toliko međusobnih duela sa teniserom iz Finske.

Ovo je bilo 4. finale za Tepavca, a treća titula u karijeri, prva na tvrdoj podlozi. Prethodne dve titule osvojio je prošle godine na turnirima u Kišu (Iran) i Somboru, oba turnira igrana su na šljaci. Marko se trenutno nalazi na 462. mestu ATP liste, a bodovi osvojeni na ovom turniru doneće mu renking karijere, jer će se naći oko 423. mesta (najbolji plasman 453. mesto).

U kvalifikacijama za ovaj turnir učestovali su Luka RadulovićNikola Arsić i Nikola Džaleta, koji su poraženi u prvom kolu, kao i Đorđe Đoković koji je poražen u drugom kolu. U dubl konkurenciji, Tepavac je igrao u paru sa Vakitom iz Japana, a poraženi su u četvrtfinalu od trećih nosilaca, Midlera i Nojhrista iz Austrije sa 6-0, 6-1 koji su na kraju i osvojili ovaj turnir, a Đorđe Đoković je u paru sa Pecotićem takođe poražen u četvrtfinalu od ukrajinsko-ruske kombinacije, Badanov/Surčenko sa 6-3, 7-5.

Tepavac će i naredne dve nedelje igrati turnire u Egiptu, a pored njega, u glavnom žrebu će igrati i Nikola Milojević.