Šarapova prejaka za Anu

Ana Ivanović nije uspela da izbori finale na PM turniru u Pekingu pošto je u polufinalu sa 6-0, 6-4 porazena od Marije Šarapove. Ruskinja je odigrala fenomenalan meč, a naša teniserka uspela je da joj parira samo u drugom setu i to na momente.

Duel je počeo sjajno za  Mariju Šarapovu koja je nakon brejka u prvom gemu isto učinila i u trećem i stekla veliku prednost od 3-0 na samom startu. U nastavku meča Ruskinja je materijalizovala stečeno, a potom je još jednom oduzela servis Ani Ivanović i lako osvojila uvodni period ubedljivim rezultatom 6-0.

sarapova

U drugom setu opet je popularna Maša krenula brejkom, ali je Srpkinja uzvratila u narednom gemu i došla do izjednačenja 1-1. U nastavku seta brejkova nije bilo sve do devetog gema kada je Marija Šarapova uspela da oduzme servis Ani Ivanović još jednom i povede sa 5-4. U desetom gemu, kada je Ruskinja servirala za meč, viđena je prava drama u kojoj je Ana Ivanović imala četiri brejk lopte, dok je Ruskinja iskoristivši četvrtu meč loptu postavila konačnih 6-4.

U sutršnjem finalu Ruskinja će se sastati sa Petrom Kvitovom koja je sa 6-3, 5-7, 6-2 nadigrala Samantu Stosur posle velike borbe od dva i po sata. Teniserka koja osvoji titulu biće od ponedeljka No. 2!