Šarapova ponovo najbolja u Štutgartu

sharapovaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa  Po drugi put Marija Šarapova je trijumfovala na turniru Premier serije u Štutgartu. Lepa Ruskinja je sa 6:4, 6:3 pobedila Na Li iz Kine za 90 minuta igre.

Šarapova je tokom celog meča bila bolja teniserka, dozvolila je Kineskinji samo jedan brejk, pošto je pogađala 76% prvog servisa.

U prvom setu Ruskinja je povela sa 2-0 pre nego što je Li osvojila svoj prvi gem. Pri rezultatu 3-1 za Šarapovu, Ruskinja pravi novi brejk za velikih 4-1. Kineskinja se nije predavala, uspela je da vrati jedan brejk i smanji na 4-3. Do kraja seta teniserke su čuvale svoje servis gemove pa je konačan rezultat prvog seta 6-4 za Mariju Šarapovu.

U drugom setu viđena je još veća borba i neizvesniji poeni, ali nije bilo brejkova sve do sedmog gema kada Šarapova sjajnom bekhend paralelom prvai brejk a potom ga osigurava za 5-3. Kineskinja nije uspela da svojim servisom uvede meč u veću neizvesnost, već je duplom servis greškom pokolonila trijumf Mariji Šarapovoj.

Na putu do trofeja Šarapova je eliminisala Šafarovu, Anu Ivanović, Anđeliku Kerber i sada Na Li. Ruskinji je to druga titula ove sezone, a 29. u karijeri.