Šarapova pobedila kišu i Li

Čudan meč odigrale su Na Li i Marija Šarapova. Bilo je puno preokreta a dobar deo meča je odigran po kiši, koja je na kraju i prekinula meč. Šarapova je bila uspešnija posle prekida i pobedila , 4-6 6-4 7-6(5).

Sve je govorilo da će Na Li biti nova pobednica Rima. Dobila je prvi set i došla do dva brejka prednosti, 4-0 u drugom. Ipak, ako je neko spsoban da se izvuče iz takve situacije onda je to  Marija. Zaređala je čak 8 gemova i došla u sličnu situaciju u kojoj je bila njena protivnica, dva brejka viška i 4-1.

U međuvremenu je kiša počela sve jače da pada, ali je teško reći kome je to pomoglo. Rezultatski, izgleda Kineskinji, koja je uspela potpuno da se vrati u meč i povede sa 5-4. Kako je vreme sve više odmicalo, postavljalo se pitanje regularnih uslova za igru. Na 5-5 i 30-30, na servis Li, na kratko je prekinut meč, zbog klizavih linija, ali je brzo nastavljen uz saglasnost obe teniserke. Na 40-40, pri rezultatu 6-5 za Li, Nuni je ponovo hteo da prekine meč, ali su obe teniserke bile protiv toga. Ipak, na 6-6 više se nije moglo igrati.

Meč je nastavljen posle dva sata i Šarapova je odmah napravila mini brejk, povela sa 4-2 ali se umalo dogodio još jedan preokret. Li je došla do 4-4, zatim do 5-5, ali je Šarapova ipak iskoristila prvu meč loptu, greškom protivnice. Tako eje Šarapova odbranila prošlogodišnju titulu u meču, u kojem je bilo dosta grešaka ali koji je većim delom bio na veoma visokom nivou i podsećao na neke vrhunske mečeve tenisera.