Šarapova kroz iglene uši

Druga finalistkinja U Melburnu biće ipak Marija Šarapova. U svoje treće finale i borbu za drugu titulu, Marija je došla posle pobede protiuv Petre Kvitove, 6-2 3-6 6-4.

Iako je izgledalo u drugom i trećem setu, da će Kvitova uspeti da napravi preokret i da će se plasirati u još jedno finale gren slema i u direktnoj borbi sa Azarenkom odlučivati ko će biti broj 1, to se ipak nije dogodilo. Šarapova je na samo njen prepoznatljiv način, iščačkala pobedu. Kuburila je sa servisom, odugovlačila, pravila duple greške ali je i dalje bila u trećem setu. Prvi je Kvitova odigrala katastrofalno, a u drugom je napravila rani brejk i sjajnim servisom ga održala do kraja.

Kvitiva je olako isupustila brejk na početku trećeg seta, ali i prilku na 4-4, kada je imala šansu da obezbedi sebi servis za finale. Zašto Kvitova nije uspela, teško je reći. Malo zbog dobre igre Šarapove u tim poenima kada je mogla da izgubi, a malo zbog nedostatka koncetracije kod Kvitove. Propuštene prilike su ostavile traga, pa je Petra odigrala loše poslednji gem i tako prepustila protivnici pobedu.

Finale će se igrati u subotu od 9:30h.