Sara Erani najbolja u Riju

Prvi nosilac na turniru u Riju de Žaneiru (Brazil, šljaka), Italijanka Sara Erani opravdala je ulogu favoritkinje i trijumfovala na ovom turniru. Ona je u finalu sa 7-6(2), 6-1 savladala Anu Karolinu Šmidlovu nakon sat i 55 minuta igre. Ovo je ukupno osma titula za Erani u karijeri, prva još od Akapulka 2013. godine. Ovom pobedom Italijanka će doći na 12. mesto WTA liste.

Rio Open 2015 - Finals

Svakako ključni momenat za ishod celog meča bila je završnica prvog seta. Slovakinja je pri rezultatu 5-4 imala jednu set loptu koju je propustila, a onda je uspela da spasi set loptu protivnice u dvanaestom gemu. Osvajačicu prvog dela igre odlučio je taj-brejk koji je pripao iskusnioj Erani sa ubedljivih 7-2. Baš kao i u prvom setu i drugi je protekao sa dosta brejkova na obe strane, ali je vidno umorna Šmidlova poklekla u finišu meča. Erani je za 41 minut dobila i drugi set i tako došla do prve ovosezonske titule.

Do sada u karijeri Sara Erani je osvojila šest turnira na šljaci (Portorož, Barselona, Budimpešta, 2x Palermo i Rio), kao i dva na betonu, oba u Akapulku (2012. i 2013. godine). Za mladu Šmidlovu je ovo bilo prvo finale i od ponedeljka će biti 59. na svetu što je napredak od 16 pozicija.