Sao Paulo: Rafa se provukao

Rafael NadalPoraz od Horasoja Sebaljosa u finalu turnira u Čileu, očigledno nije samo dobar dan protivnika i loš dan Nadala. Mučenje protiv Karlosa Berloka u četvrtfinalu Sao Paula ipak pokazuje da sa Nadalovim povratkom ne ide sve tako glatko. Pobeda se na kraju računa, a do nje je Nadal došao posle dva i po sata borbe, 3-6 6-4 6-4.

Imao je Argentinac i vođstvo od 3-1 u trećem setu, ali je Nadal uspeo da nađe ono šampionsko u sebi, uz urođenu borbenost, i tako spreči još jedno iznenađenje. Protivnik Nadala u polufinalu biće još jedan Argentinac, Martin Alund, svakako senzacija dosadašnjeg dela turnira.

Martin je kao srećni gubitnik upao u glavni žreb a onda je iznenadio Žeremi Šardija i u četvtfinalu Filipa Volandrija. Drugi finalista će se tražiti između Davida Nalbandijana i Simona Bolelija. Nalbandijan je posle velike borbe u četvrtfinalu iznenadio Nikolasa Almagra, prošlogodišnjeg pobednika i drugog nosioca, dok je Boleli na svom putu do polufinala pobedio trećeg nosioca Huana Monaka i Alberta Montanjesa.