Sampras: Federer može do prvog mesta

Rodžer Federer i bivši američki teniser Pit Sampras igraju za isti tim u okviru međunarodne teniske Premier lige. A pored druženja, Sampras ne krije zadovoljstvo što je u njegovom timu Federer o kome ima samo reči hvale. 

“Rodžer Federer – jednom rečju ikona. On se može pohvaliti neverovatnim brojkama i dostignućima. Dovoljno je reći 17 GS titula i više od 300 nedelja na prvom mestu ATP liste, da ne pričam o ostalih 76 trofeja kojim je obogatio svoju vitrinu. A sada je uspeo da osvojio Dejvis kup što je neverovatno. Ima 33 godine i ne stari. Jak je i čini se da je sve bolji, za njega je vreme stalo. On je od onih sportista koji se rađaju jednom u sto godina i kada imate priliku da ih gledate, ne preostaje vam ništa više sem da mu se divite. Jer neće biti tu zauvek ali dok jeste, ne propustite ni minut”.

roger

Međutim dok taj dan ne dođe, svet čeka njegov povratak na prvo mesto. I oni koji ga obožavaju i oni kojima nije baš najdraži, sa nestrpljenjem čekaju sledeću sezonu i pitaju se: Može li Federer još jednom da zauzme tron u belom sportu? Sada je drugi reket sveta, iza Novaka Đokovića, a pored Srbina u 2015. se kao pretnja pojavljuje i Rafael Nadal koji se sada oporavlja i sprema za teniska borilišta.

“Mislim da Rodžer samo treba da povede računa o zdravlju. Činjenica je da je 5-6 godina stariji od Novaka i Rafe i to nije mali problem ali kao što rekoh, on ne stari. Ako povede računa o svom zdravlju i ostane u ovoj formi, ništa nije nemoguće. Imao je sjajnu godinu i znam da je za njega povratak na prvo mesto, primarni cilj. I siguran sam da će ga ostvariti. Motivisan je, ima veliku želju koja je i neophodna u pohodu na povratak na tron i čini mi se da ga ništa ne može zaustaviti. Da, mislim da od Federera možemo da očekujemo prvo mesto” istakao je Amerikanac.  

Šta vi mislite, može li Federer ponovo doći na prvo mesto ATP liste i hoće li u novoj sezoni osvojiti 18. GS titulu?