Šafaržova zaustavila Anu u polufinalu

Ana Ivanović neće imati priliku da se bori za novi trofej na Rolan Garosu. Srpska teniserka poražena je u polufinalu od Lucije Šafaržove sa 7-5, 7-5, posle sat i 54 minuta igre. Bez obzira na poraz Ana treba da bude zadovoljna plasmanom u polufinale, jer joj je ovo najbolji GS rezultat još od 2008. godine.

France Tennis French Open

Sjajno je Ana otvorila meč, imala prednost brejka, vodila sa 5-2 i činilo se da će lako osvojiti uvodni set. Ali, neshvatljivo je pala, dozvolila protivnici da se vrati u set. Čehinja je nanizala pet gemova što joj je donelo prvi set sa 7-5.

Na startu drugog Ana nikako nije mogla da parira protivnici kada je primala njen servis, slala je kratke lopte, mnogo grešila, što je Čehinja kažnjavala. Na vreme je Ivanovićevoj uzela servis gem. Uspela je Ana na jedvite jade da se iskupi za kiks, spase čak i meč loptu, napravi brejk, ali nije imala snage za totalni preokret.  

Šafaržova je prva Čehinja koja se plasirala u finale Rolan Garosa još od 1981. godine. Za trofej će se boriti za pobednicom meča Serena Vilijams – Timea Bačinski.