Sa Marinom kao i obično

Ni u sedmom međusobnom susretu Novak nije imao previše problema sa Čilićem. Moglo je i brže, ali je dobro što se sve završilo za manje od sat i po vremena i sa rezultatom, 6-3 6-2.

Sve je verovatno bilo rešeno u trećem gemu kada je Novak spasio dve brejk lopte i spasio brejk napravljen u gemu pre toga. A pre toga, Marin je imao 40-00, kada je Novak naprasno proigrao, iznenadio Čilića i dok se nekadašnji član top 10 snašao, već je bilo kasno.

S obzirom kako Novak servira i igra na svoj servis ovoga leta bilo je samo pitanje da li će sve ostati na tom jednom brejku. Jeste, ali je zato u drugom Novak nastavio još jače i, pored malog opuštanja u poslednjem gemu meča i spašene dve brejk lopte, sve odradio ubedljivo i rutinski.

Sledeći Novakov protivnik je unapređena verzija današnjeg Marina Čilića, Del Potro. Delpo je danas odigrao odličan meč i pokazao da je povreda prošlost i da će Novaku biti potrebna konstantnost kakvu je pokazivao u većem delu današnjeg meča, ako želi da se bori za prvu titulu u Sinsinatiju.