Rusija u finalu FED kupa posle preokreta

Rusija-Fed-Kup  Reprezentacija Rusije plasirala se u finale FED kupa pošto je posle preokreta savladala Slovačku sa 3-2.

Posle prvog dana Slovakinje su na gostujućem terenu u Moskvi vodile sa 2-0. Prvo je Dominika Cibulkova pobedila Anastasiju Pavljučenkovu sa 5:7, 6:1, 6:4 ,da bi potom Danijela Hantuhova sa 6:2, 6:4 deklasirala Mariju Kirilenko.

Međutim, uprkos zaostatku od 0-2 Rusija se nije predalvala. Drugog dana prve na teren su izašle Marija Kirilenko i Dominika Cibulkova. Cibulkova je prva napravila brejk, povela sa 3:1, ali se Kirilenko vratila na 3-3. Ruskinja je potom napravila novi brejk i povela sa 5:3. Malena Cibulkova se nije predavala, uspela je da poravnja rezultat na 5:5, ali od tada gubi 8 gemova, a dobija samo jedan do kraja meča. Pobeda Kirilenko od 7:5, 6:1.

Četvrti singl ovog duela odigrale su Danijela Hantuhova i Jekatеrina Makarova. Makarova je zamenila Anastasiju Pavljučenkovu koja je igrala prvog dana.

Meč nije dobro počeo po Slovačku, Makarova je diktirala tempo i bez izgubljenog servis gema osvojila prvi set rezultatom 6:3. U drugom setu pri rezultatu 4:4, Hantuhova prvai brejk i sigurnm servisom dolazi do 1-1 u setovima. U trećem setu Hantuhova potpuno dominira, odmah pravi brejk i dolazi do 2-0. Makarova, povređena, nije predala meč već je nastavila i svojom upornošću osvaja treći set sa 6:4 i donosi rezultatsko izjednačenje Rusiji 2-2.

U petom meču, dublu, potpuni favoriti su bile Ruskinje. Rusija je nastupala u sastavu Jelena Vesnina i Jekaterina Makarova, a Slovakinje u sastavu Dominika Cubulkova i Danijela Hantuhova. Rusija je i u tom meču posle preokreta uspela da slomi otpor raspoloženih Slovakinja. Na kraju je bilo 4:6, 6:3, 6:1 za FED kup tim Rusije.

Početkom novembra, Rusija će igrati protiv pobednika duela između Italije i Češke. Italijanke vode sa 2:1,a meč se nastavlja sutra.