Ruka “teška” pola miliona

  Poznato je da u svetu sporta fudbaleri kolo vode u kupovini skupocenih stvari. Ipak, ni teniseri, bar ne oni iz vrha na kaskaju toliko za kolegama sa zelenog terena. Bar, ne prva trojica sa vrha, kada je izbor satova u pitanju . Upravo, Novak Đoković, Rodžer Federer i Rafa Nadal mogu da se pohvale da nose teške “čuke”.

I dok razumljivo Federer nosi domaći proizvod, Rafi i Novaku izgleda nije dovoljno što jednog Švajcarca već imaju na terenu, već su odlučili da drugog stave na ruku. U trci ko ima najluksuzniji sat mađu sportistima, pobedu je odneo Nadal. Sat Nadala vredi vrtoglavih 525.000 dolara. U pitanju je ograničena serija od 50 komada kompanije “Rišar Mile”. Sat je napravljen od karbona, pa teži samo 13 grama, kako Rafi ne bi smetao dok igra.

Drugo mesto ide Novaku koji na ruci nosi satove “Odemar Pigea”, a Noletova trenutno omiljena serija je “rojal ouk ofšor hronograf”, a njegova cena u odnosu na Rafin sat je “samo” 32.495 dolara.

Treće mesto drži Federerkoji je već dugo godina u familiji “Roleks”. Švajcarac ima pozamašnu kolekciju satova, ali u poslednje vreme nosi seriju “dejt džast 2″, koji vredi 9.100 dolara. Nekada je Federer nosio mnogo skupoceniji sat.

Među skromnijim teniserima jeste Endi Marej. Britanac je ove godine postao ambasador švajcarskih satova iz serije ” d-200″, a košta samo 2.150 dolara. Prava sitnica u odnosu na kolege.