Roterdam: Del Potro najbolji!

photo_1361035215169_1_0-18hvgd3Kako je igrao ceo turnir, tako ga je i završio. Huan Martin Del Potro je bez izgubljenog seta dobio finale, baš kao sve mečeve na turniru. Protiv Benetoa je bilo 7-6(2) 6-3.

Del Potro je sigurno završio meč, u kojem je ipak imao dosta oscilacija. Dva puta je imao brejk, pa je svojim greškama dozvoljavao danas prosečnom Benetou da se vrati u igru. Posebno je bila neshvatljivo loša i dekoncetrisana igra kada je servirao za set, na 5-4.

Sve propušteno Argentinac ipak nadoknađuje u taj brejku koji ubedljivo dobija sa 7-2. U drugom setu viđena je konstantnija igra pobednika, ali se mora priznati da je Beneto izuzetno loše počeo set, a u sličnom ritmu ga je i nastavio, pa na kraju može da bude srećan što je završeno samo sa jednim brejkom, pretrpljenim u drugom gemu seta.

Del Potru je ovo 14. titula u karijeri, prva ove godine i korak dalje u odnosu na prošlu godinu kada je izgubio u finalu od Federera. To znači i novih 200 poena za ATP listu, čime će se približiti Berdihu i šestom mestu na manje od 100 poena.