Rolan Garos: Podeljene ’vajld karte’

imagesOrganizatori Rolan Garosa dodelili su ‘specijalne pozivnice’ za drugi GS turnir u sezoni.

Kod žena ti su: Viržinija Razano, njene sunarodnice Aravan Rezai, Kler Fojerštajn, Stefani Forec-Gakon, Karolina Garsija i Irena Pavlović, kao i Ešli Barti iz Australije i Amerikanka Šelbi Rodžers.

Kod muškaraca dobitnici su: Gael Monfis, njegovi sunarodnici Mark Žikel, Nikola Mai, Adrijan Manarino, Luka Puj,  Floran Sera, kao i Amerikanac Aleks Kuznjecov i Džon Milman iz Australije.

Viržinija Razano je prošle sezone u prvom kolu  iznenadila Serenu Vilijams, a trenutno se nalazi na 104. mestu na WTA rang listi, pa su organizatori odlučili da joj daju specijalnu pozovnicu da ne bi morala da igra kvalifikacije.

U saopštenju Teniskog saveza Australije navodi se da je Milman ove godine ostvario najbolji plasman u karijeri, nalazi se na 126. mestu na ATP listi, uspeo je da se plasira u glavni žreb na turniru u Minhenu, kao i u drugo kolo turnira u Brizbejnu. Takođe, 23-godišnji teniser je ove godine osvojio dva čelendžera.

Glavni razlog za pozivanje 17-godišnje Barti u glavni žreb Rolan Garosa jeste njena pobeda protiv Švajcarkinje Štefani Fegele u Fed kupu, kao i pobeda protiv bivše pobednice Rolan Garosa, Italijanke Frančeske Skjavone.

Dodele ‘vajld-karti’ deo su dogovora o reciprocitetu za GS turnire između teniskih saveza Australije i Francuske.

Rolan Garos počinje 26. maja i traje do 9. juna.