Rodžer i Vika

Federer i Azarenka, opravdali su uloge favorita i bez većih problema osvojili titule u Indijan Veslsu i to u dva seta. Federer je imao malo problema u prvom, dok je Azarenka pokazala da je trenutno najraspoloženija igračica čije samopouzdanje raste iz meča u meč.

To se doduše može reći i za Rodžera, mada u većem delu prvog seta nije izgledalo tako. Bilo je dosta grešaka sa Federerove strane, tri brejk lopte koje je spašavao više greškama Iznera nego svojim servisima. Ni šansu koja mu se iznenada ukazala u 12. gemu, nije uspeo da realizuje pa se ušlo u taj brejk, koji Izner nije odigrao na nivou iz meča sa Novakom. Tačnije, obojica tenisera su nervozno odigrali taj deo meča, da bi Iznera koštala seta, a i meča jedan pogrešna procena na mreži, kada je umesto da odigra volej pustio loptu, koja je legla na osnovnu liniju.

Drugi set je bila formalnost, jer je Federer na krilima osvojenog prvog seta, igrao mnogo sigurnije, a Izner upravo suprotno, na kraju, 7-6(7) 6-3. Tako je Federer uradio ono što Novak juče nije, poveo u meču i pobedio. Ovo je treći turnir za Federera ove godine i 19. masters titula, čime je sebe ozbiljno ubacio u trku za br.1 a pre svega za drugo mesto, od kojeg ga dele samo 825 poena. Federer je kroz turnire došao u formu, dok su ostala trojica očigledno koristila ovaj period da sakupljaju snagu za važniji deo ove godine. Da li će Novak, Nadal i Marej, dozvoliti da Federer toliko naraste, da će ga posle teško moći pobediti i koliko Federer može da izdrži u ovakom tempu igranja iz nedelje u nedelju, ostaje da se vidi. Sledi Majami i nova uzbuđenja.

Azarenka je sa druge strane bukvalno protutnjala kroz finale. Šarapova jednostavno nije imala dovoljno dobru igru u kontinuitetu, da bi ugrozila protivnicu. Vika je sakupljala njene greške, kada je bilo potrebno pritiskala i pravila vinere i lagano nastavila pobednički niz ove godine. Na kraju 6-3 6-2 i 4. ovogodišnja titula.

Treba još pomenuti, da su Zimonjić i Ljodra izgubili od šampiona, jer su njihovi protivnici iz prvog kola i osvojili titulu. Nadal je tako našao utehu, za poraz u polufinalu, a ovo je njemu 8. titula u dublu u kraijeri. Tako je Izner(u paru sa Kverijem) izgubio i svoje drugo jučerašnje finale. Kod teniserku dan ranije, Huber i Rejmond su opravdale ulogu favorita i pobedile druge nosioce Vesninu i Mirzu sa 6-2 6-3.

Teniseri se sada brzo sele u Majami, gde takmičenje kreće od srede, dok teniserke  idu dan ranije. U glavnom žrebu je standardna šestorka, pojačana Bojanom koja je direktno ušla u glavni žreb zahvaljujući specijalnoj pozivnici. Bojana je došla na korak povratak u Top 100 a za to će joj biti potrbna, bar jedna pobeda na turniru.