Rođendansko mučenje

Karolina Garsija očigledno nije imala puno obzira prema Jeleni i činjenici da je srpskoj teniserki danas rođendan. Francuskinja, koja je široj javnosti postala poznata posle prošlogodišnjeg Roland Garosa, kada je u drugom kolu bila na domak iznenađenja i pobede nad Marijom Šarapovom, očigledno je htela da pokvari Jelenino slavlje, što joj je umalo uspelo, jer je servirala za meč u trećem setu i to dva puta, i propustila meč loptu. Ipak nije, na kraju 7-6(7) 4-6 7-6(2) za Jelenu.

Da li je slavljenička atmosfera uticala na Jelenin odnos prema ovom meču, ili su to bili velika vrućina i sparina, jer je i pre meča a i tokom trećeg seta, padala kiša u Kuala Lumpuru, tek Jelena je umesto da brzo završi meč i ode da slavi sa Jovanovski, Mladenović i mamom, koje su je bodrile, lošom igrom dala šansu protivnici da dobije meč.

U suštini to je bio jedan tvrd meč kada je ženski tenis u pitanju. U prvom setu igračice su razmenile po jedan brejk. Jelena je rano povela i ona je bila ta koja je servirala za set, ali to nije iskoristila. U taj brejku se dogodilo nešto slično. Jelena je prva došla do mini brejka prednopsti ali je lako set mogao da ode i na drugu stranu jer je Garsija imala set loptu, doduše na Jelenin servis.

U drugom setu, posle razmene brejkova na startu, Francuskinja dolazi do prednosti na 3-2 i održava tu prednost do kraja. U već opsianom trećem, do 3-3 niej bilo brejk prilika kada Jelena prva popušta, ali u završnici uspeva dva puta da se vrati, da bi u taj brejku konačno stvari došle na svoje mesto. 18-ogodišnja Garsija ima za čim da žali i svakako da će se za ovu teniserku još čuti, a Jelena može da bude srećna, što je izvukla pobedu, koja može pozitivno da utiče na nju, jer joj pobede u ovakvim mečevima nisu bile manir u poslednje vreme. Sledeća protivnica je veteranka Krejbas a meč bi trebalo da se igra u četvrtak. Dakle, dovoljno vremena da se Jelena odmori, proslavi rođendan i sveža uđe u meč.