RIO: Mariju ponovo zlato, Del Potru srebro, Nišikoriju bronza

Britanac Endi Mari postao je prvi teniser koji je uspeo dva puta da trijumfuje na Olimpijskim Igrama.
U finalu, Mari je slavio protiv Argentinca Huana Martina Del Potra,, kome je ovo takođe druga medalja na Olimpijadfi, dok je Japanac Kei Nišikori sprečio Rafaela Nadala iz Španije da i on dođe do druge medalje, kada ga je pobedio u meču za bronzu.

rio 2016 oi

U polufinalu, Del Potro je nastavio sa neverovatnom igrom na turniru u Riju, zahvaljujući kojoj je eliminisao Novaka Đokovića u prvoj rundi. Pobedom nad Rafaelom Nadalom u tri seta, rezultatom 5-7, 6-4, 7-6, sprečio je Španca da pokuša da ponovi uspeh iz 2008., kada je osvojio zlato u Pekingu. 
Nadal je ipak imao još jednu šansu da dođe do svoje druge medalje u singlu, treće ukupno (u Riju je osvojio zlato u dublu) U borbi za bronzu igrao je protiv Japanca Keija Nišikorija, koji je izgubio u polufinalu od Endija Marija, u dva rutinska seta, sa 1-6, 4-6.
Japanac je trjumfovao u tri seta, rezultatom 6-2, 6-7, 6-3.

Tako su, kao u Londonu 2012. na podijumu stojali Mari i Del Potro. S tim što je Argentinac ovaj put nosio srebro umesto bronze oko vrata i tako krunisao jednu od najuspešnijih nedelja u svojoj profesionalnoj karijeri.