Rim: Predaja Endija i Stena, Janovič izbacio Congu!

janowiczAko se ovim rezultatima iz naslova doda poraz Nišikorija od Šardija, onda je današnji dan u Rimu jedan od najcrnjih za favorite na nekom od mastersa! A još nije završen…..

Prvi je iznenađenje napravio Ježi Janovič. Cepanje majice harizmatičnog Poljaka na kraju meča, govori o tome koliko je za njega ova pobeda značajna posle mnogih poraza i velikih očekivanja koji su usledili posle šokantnog finala Pariza, krajem prošle godine.

Meč su obeležili serveri ,a jedna jedina brejk lopta u celom meču je rešila prvi set, dok je drugi Janovič dobio u taj brejku. Na kraju 6-4 7-5(5) za Poljaka.

Zanimljiv je bio meč između Granoljersa i Marija koji na žalost nije završen na terenu, već predajom. Mari  se žalio na povredu leđa, gubio je 6-3 4-1 uz dva brejka manjka, ali se vratio i stigao do 4-4. Zatim je opet spašavao glavu na 5-4 i servis za protivnika. I spasao se, stigao do taj brejka, gde je brzo stigao do 1-4, a onda napravio preokret, dobio set i predao meč!

Za razliku od Endija, Vavrinka nije ni pokušao da izađe na teren. Verovatno su naporni prethodni turniri učinili svoje, pa se Švajcarac sklonio sa Novakovog puta, gde će se naći Aleksandar Dolgopolov.

Poput mnogih senzacija iz Madrida i Kei Nišikori neće nastaviti turnir u Rimu, jer mu se na putu našao ponovo probuđeni Žeremi Šardi! Evo rezultata današnje dnevnog programa:

K. Nishikori – J. Chardy 0 : 2  (4 : 6) (1 : 6)
M. Granollers – A. Murray 1 : 0  (6 : 3) (6 : 7)
M. Youzhny – G. Simon 0 : 2  (5 : 7) (3 : 6)
B. Paire – J. Benneteau 2 : 1  (6 : 7) (6 : 4) (7 : 6)
J. Tsonga – J. Janowicz 0 : 2  (4 : 6) (6 : 7)

Do kraja dana će još igrati:

D. Ferrer – F. Verdasco
V. Troicki – E. Gulbis
F. Fognini – R. Nadal