Rim Masters: Rane eliminacije srpskih predstavnika

Na Mastres turniru u Rimu, osim Novaka Đokovića, svi predstavnici Srbije završili su takmičenje pre osmine finala.

Internazionali+BNL+Italia+2016

Dušan Lajović prvi je napustio turnir, jer nije uspeo da zabeleži pobedu u kavilifikacijama. Od njega je bio bolji Keni De Šeper iz Francuske, u dva seta; 3-6. 5-7.

Sledeća je na teren izašla Jelena Janković, koja već skoro dva meseca ima problem sa povredom mišića, te joj je to tek drugi meč na šljaci ove sezone.
Od Jelene je u prvoj rundi njenog omiljenog i najuspešnijeg turnira bila Eženi Bušar iz Kanade. Jelena je poražena rezultatom 4-6, 6-2, 3-6.

Ana Ivanović i Viktor Troicki zabeležili su pobede na startu turnira. Viktor je u prvpoj rundi bio bolji od Tejmuraza Gabašvilija iz Rusije, rezultatom 6-4, 6-1, dok je Ana slavila protiv Ruskinje Anastasije Pavljičenkove 6-4, 6-4.

Viktor Troicki u drugoj rundi nije imao sreće jer je naišao na 6. nosioca turnira, Japanca Keija Nišikorija.
Srpski teniser je dobro započeo meč, izeo prvi set 7-5, ali je Nišikorio potom preokrenuo rezultat u svoju korisi i slavio sa 6-3, 6-2.

.

Ana Ivanović, inače 13. nosilace je meč druge rund eizgubila od kvalifikantkinje Kristine Mekhejl iz Amerike. Ana je poražena u tri seta, rezultatom 7-6(3) 4-6 1-6.

U konkurenciji parova, Nenad Zimonjić i Aleksander Peja iz Austrije nisu uspeli da zabeleže pobedu, jer su poraženi na startu, tj. u drguoj rundi, dok su u prvoj bili slobodni kao 7. nosioci. Od njih su bili bolji Francuzu Žilijen Beneto i Eduar Rože Vaslan 4-6 6-1 8-10

Viktor Troicki je u tandemu sa Filipom Kolšrajberom iz Nemačke uspeo da zabeleži dve pobede i da se plasira u četvrtfinale. Tamo su poraženi od strane 6. nosilaca Bopana/Mergea, 3-6, 4-6.