RG žreb – teniserke

Svakako da posao predviđanja pobednica na WTA turnirima nije najzahvalniji u poslednje vreme. Ipak, kada je u pitanju jedan gren slem turnir, onda su stvari malo jasnije.

Krug favorita se ipak može svesti na četiri imena. Šarapova, Serena Vilijams, Azarenka i Li. Redosled nije slučajan, ali ni preterano bitan. Svakako su sve četiri teniserke, uz dobre Radvansku, Kerber i Kvitovu, krug fvorita, u koji se teško neka teniserka može ubaciti.

Što se žreba tiče, Azarenka teško da može da ima ozbiljniju prepreku do polufinala. Safarova ili Stosur, nisu kalibar za trenutno izdanje najbolje na svetu. U toj polovini žreba su Bartoli, Radvanska i Kerber, pa je Azarenki realno otvoren put do finala. Tu ne treba zaboraviti ni Venus Vilijams, mada je Amerikanka ipak jedan veliki znak pitanja.

U toj polovini su i dve srpske predstavnice. Bojana je izvukla verovatno nepremostivu prepreku za njenu formu trenutno, Agnješku Radvansku, dok je Ana bolje prošla. Dvadesetogodišnja Vecino, zatim Per i na kraju Larson ili Erani su svakako pobedive za Anu u ovom trenutku. Onda 4. kolo i Radvanska, pa četvrtfinale i Bartoli ili Kerber…ima razloga za optimizam da Anu vidimo čak i u polufinalu.

Jelena je u drugoj polovini i bez obzira na sadašnju igru i rezultate, mogla bi da prođe dva kola. U prvom Mair-Ašleitner iz Austrije, a zatim Pervak ili Lepčenko. Te dve pobede bi je svakako vratile u život, pa odnda ni Vikmajer, Krum, Skijavone ili Pironkova ne bi bile preteške prepreke. Kvitova već bi, a u tom četvertfianlnom delu žreba je i braniteljka titule Na Li.

Jedna od dve, možda najveće favoritkinje za titulu, neće igrati u polufinalu. Šarapova i Serena Vilijams su u istoj četvrtini žreba i tu se priča verovatno završava kada je taj deo u pitanju. Sve u svemu, ta polovina je uočljivo teža, ali će za gledoce biti zanimljivija. Turnir počinje u nedelju a na našem sajtu ćete dobiti pravovremene informacije, o rezultatima i rasporeedu ali i ostalim dešavanjima na turniru. Najviše u Najave i rezultati, podmeni Roland Garros, zatim u Pričaonici, Vestima, Tviteru….a u Projekcijama ćete imati svakodnevno ažurirane virtualne promene na rang listama. Uživajte!