RG, XI dan (WTA): Petković i Halep za finale

Završena su i peostala dva četvrtfinalna meča u konkurenciji dama, a prolaz u polufinale obezbedile su Andrea Petković i Simona Halep. Nemica je sa 6-2, 6-2 nadigrala finalistkinju iz 2012 Saru Erani, dok je bivša juniorska šampionka RG, Simona Halep, istim rezultatom pobedila Svetlanu Kuznjecovu, šampionku RG iz 2009 godine.

AndreaErani je bolje počela meč, povela je sa 2-0, ali je onda stala. Andrea je to iskoristila i sa šest gemova u nizu dobila set sa 6-2. U nastavku je progrejalo sunce, poboljšali su se uslovi za igru što je odgovaralo borbenoj Italijanki. Erani na startu pravi brejk, ali ga odmah i gubi. Andrea je imala malu krizu na početku drugog seta, ali je dodala gas i sa 6-2 dobila i drugi set i ostvarila rezultat karijere.

Njena protivnica u polufinalu biće 4. nosilac Simona Halep. Rumunka je sa 6-2, 6-2 lako izašla na kraj protiv nervozne Svetlane Kuznjecove. Nepredvidljiva Ruskinja odigrala je loš meč sa 11 vinera i 23 neiznuđene greške, a pri tom je tražila i lekarski tajm aut između setova. Halepova je manje grešila i zasluženo je došla do velike pobede posle 79 minuta igre.