RG, X dan (WTA): Šarapova i Bušar u polufinalu

Prvi polufinalni par u konkurenciji dama čine Marija Šarapova i Eženi Bušar. Oba četvrtfinalna meča trajala su preko dva sata, obilovala su brejkovima i preokretima. Na kraju su kao pobednice izašle Šarapova protiv Muguruze, odnosno Bušar protiv Karle Suarez Navaro.

sharapovaMarija Šarapova je kao sedmi nosliac važila za velikog favorita protiv Garbinje Muguruze, ali na terenu to nije tako izgledalo. Ruskinja je veoma usporeno ušla u meč, dok je Španjolka krenula silovito. Napravila je dva rana brejka i posle 15-ak minuta vodila je sa 4-0. Ni u nastavku Marija nije uspela da pronađe pravi ritam, uspela je da osvoji gem, ali je zato duplom greškom poklonila set Muguruzi.

U drugoj deonici Šarapova prva stiže do brejka, pre svega zahvaljujući velikom promašaju Španjolke. Međutim, Muguruza uz jako loše servise Šarapove uspeva da vrati brejk i povede sa 4-3. U sledećih nekoliko gemova nije bilo brejkova, a Šarapova se polako vraćala. Podizala je nivo igre, a kada je uspela da odservira za opstanak u meču (pri rezultatu 4-5), napravila je brejk, a potom je osvojila i set sa 7-5.

busarStart trećeg seta bio je sličan drugom. Ruskinja prva stiže do brejka (2-1) i onda sledi desetominutni gem, verovatno i gem koji je odlučio dalji tok meča. Na servisu Šarapove duvao je jak vetar, ona je loše servirala, Muguruza je imala čak pet brejk lopti, ali nijednu nije iskoristila. Tada je pala i psihički, pa je Marija sa dva nova brejka došla do trećeg seta sa 6-1 i obezbedila četvrto uzastopno polufinale na Rolan Garosu. Ruskinja je pokazala koliko je psihički stabilna, a naredna protivnica biće joj Kanađanka Eženi Bušar, sa kojom ima pozitivan skor od 2-0.

Mlada Kanađanke plasirala se u svoje prvo polufinale na Rolan Garosu, drugo uzastopno na GS tunirima. Ona je posle dva sata i 24 minuta savladala Španjolku Karlu Suarez Navaro sa 6-7, 6-2, 7-5. U ovom meču, Karla je vodila u svakom od setova, pa se može reći da je mogla i ona da izađe kao pobednica. 

U prvom setu imala je Španjolka 5-4 i set loptu, ali je to prokockala, a kasnije izgubila i taj-brejk sa 7-4.U drugom setu trebalo joj je 36 minuta da ga dobije napravivši čak tri brejka, iako je na startu seta Kanađanka napravila brejk. U poslednjem setu, ponovo je Karla Suarez Navaro imala prednost, ovoga puta od 4-2. Bušar uspeva da se vrati na 4-4 i da u jedanaestom gemu napravi brejk za 6-5. Sledeći gem bio je veoma dug, ali je 20-godišnja Kanađanka iskoristila treću meč loptu i došla do velike pobede.