RG, VII dan (ATP): Poraz Fonjinija i dugi mečevi obeležili dan

Što se ATP turnira tiče na Rolan Garosu, ovaj dan protekao je u znaku dugih mečeva kojih je bila dosta, a dva su čak prekinuta zbog mraka. Jedino iznenađenje jste poraz Fabija Fonjinija. Od njega je bio bolji domaći teniser Gael Monfis posle pet setova.

monfisMeč između Rišara Gaskea i Fernanda Verdaska kasnio je na centralnom terenu što je uslovilo da se taj meč prekine zbog mraka. Pri prekidu Španac je vodio sa 6-3, 6-2, 2-2. To nije bio jedni meč koji je prekinut upravo zbog mraka. Meč imeđu Endi Marija i Filipa Kolšrajbera počeo je na vreme, ali su njih dvojica igrala veoma dugo. Posle tri i po sata provedenih na terenu i rezultata 7-7 u trećem setu meč je ipak prekinut i nastaviće se danas.

Gael Monfis je nakon drame u pet setova izbacio 14. favorita Fabija Fonjinija sa 5-7, 6-2, 6-4, 0-6, 6-2. U sledećem kolu ga čeka Giljermo Garsija Lopez koji je takođe posle pet setova izborio osminu finala. On je sa 6-2, 6-4, 2-6, 6-7, 6-4 pobedio Amerikanca Donalda Janga. Španac je u četvrtom setu dva puta servirao za meč, ali je poklekao pred pritiskom. Ipak, sve to je ispravio u petom setu kada je u odlučujućim momentima izborio pobedu.

Još dva Španca prošla su dalje – David Ferer i Rafael Nadal. Ferer je sa laganih 3-0 savldao Italijana Andreasa Sepija, dok je Nadal istim rezultatom izbacio Leonarda Majera. Nadal je jedini problem imao u drugom setu kada je morao da se vraća iz brejka zaostatka, ali je na kraju ipak dobio drugi set posle sat vremena igre. U sledećm kolu ga čeka naš Dušan Lajović koji je pobedom nad Sokom napravio rezultat karijere. Kakao god da se završi meč, Lajović treba da bude zadovoljan svojim učešćem na Rolan Garosu.

Najkraći meč dana odigrali su Kevin Anderson i Ivo Karlović. Hrvat je pri rezultatu 6-3 za Andersona predao meč, a zanimljivo je reći da je Ivo drugi put ove sezone istom protivniku predao meč.