RG, VI dan (WTA): Kraj za Radvanjsku i Cibulkovu

WTA turnir na Rolan Garosu ne prestaje da iznenađuje svakog dana. Posle poraza mnogobrojnih nositeljki, danas su ispale dve top 10 teniserke – Agnješka Radvanjska i Dominika Cibulkova. Prvi put u istoriji se desilo da pre 4. kola ispadnu prve tri nositeljke na turniru.

ajlaBolja od Agnješke Radvanjske bila je mlada Hrvatica Ajla Tomljanović sa 6-4 ,6-4. U prvom setu Hrvatica je igrala  izvanredno, mada se mora reći da ni Radvanjska nije blistala, pošto je pravila nekarakteristično veliki broj grešaka. Ajla je povela sa 5:1, pa iako je  Poljakinja  uzela tri naredna gema,  Tomljanovićeva je ostala smirena i uz samo jedan izgubljeni poen odservirala  za 6:4. 

Osvajanje prvog seta motivisalo je Ajlu, koja počinje drugi set brejkom. Potom je rutinski osvajala gemove na svoj servis sve do ključnog osmog gema – tada je spasla tri brejk lopte i povela sa 5:3. U gemu u kojem je servirala za pobedu Tomljanovićeva je bila smirena i iskoristila je prvu meč loptu nakon što je Radvanjska poslala forhend paralelu u aut. (Izvor – B92)!

Drugo iznenađenje dana priredila je Samanta Stosur eliminisavši Dominiku Cibulkovu. Australijanka je slavila sa 6-4, 6-4, ali se ovo ne može smatrati velikim iznenađenjen imajući u vidu da Cibulkova nikada nije pobedila Stosur. Naredna rivalka Samanti biće Marija Šarapova. šampionka Frenč opena iz 2012, koja je sa 6-0, 6-0 za 51 minut isprašila Paulu Omračeu iz Argentine.

Među najboljih 16 na turniru plasirale su se: Bušar, Kerber, Parmentijer, Muguruza i Karla Suarez Navaro.