RG: Vavrinka i Conga u polufinalu

Stan Vavrinka je do polufinalu Rolan Garosa stigao nakon trijumfa protiv znatno uspešnijeg sunarodnika Rodžera Federera rezultatom 6-4, 6-3, 7-6, posle dva sata i 12 minuta igre. 

Vavrinka je posle sat i 20 minuta igre imao prednost od dva seta protiv Fedeksa. U prvom delu mu je bio dovoljan jedan brejk. Federer nije uspeo da uzvrati ribrejkom sunarodniku, koji je u drugom setu napravio dva brejka, u sedmom i devetom gemu i bez mnogo problema poveo sa 2-0. Nije Federer uspeo da pruži značajniji otpor ni tokom treće deonice. Pošlo mu je za rukom samo da uvede set u taj-brejk, koji je Stan ubedljivo dobio sa 7-4. Stan je upisao tek treći trijumf protiv osvajača 17 gren slem titula posle 19 njihovih međusobnih mečeva. 

vavrinka

U polufinalu Vavrinka će igrati protiv Žo-Volfrida Conge koji je bio bolji od Keija Nišikorija sa 3-2, po setovima 6-1, 6-4, 4-6, 3-6, 6-3. Meč koji je trajao skoro četiri sata prekinut je krajem drugog seta kada se obrušio deo krova na stadionu ’Filip Šatrije’. Tada je Conga vodio sa 6-1, 5-2, a iako je uzeo i drugi deo igre, pauza je više prijala do tada indisponiranom Japancu. Nišikori je po povratku na teren počeo da podiže nivo igre i posle nekih sat i po vremena izjednačio u setovima. Ipak, Conga je oduzeo servis protivniku u ranoj fazi odlučujućeg seta i do kraja održao stečenu prednost za veliku pobedu pred domaćim navijačima.