RG: Nadal u devetom finalu

2014 French Open - Day FiveMnogo lakše nego što se očekivalo, Rafael Nadal savladao je Endi Marija sa 6-3, 6-2, 6-1 i izborio novo, deveto finale pariskog slema. U nedeljnom finalu, prvi reket sveta odmeriće snage sa našim Novakom Đokovićem, drugi put u finalu ovoga turnira.

Britanac je prikazao sjajnu igru na turniru, ali u polufinalu nije mogao više od šest gemova da uzme vidno raspoloženom Špancu. Ono što je malo ko očekivao jeste da Mari nije napravio nijedan brejk u celom meču, a čak nije mao nijednu bejk priliku. Nadal je imao šest brejk prilika i sve je iskoristio, odnosno napravio je šest brejkova u tri seta što je bilo dovoljno za ubedljivu pobedu posle 101 minuta igre. 

Kako je meč odmicao tako je Nadal bio sve sigurniji, posebno na servisu gde je stalno povećavao procenat ubačenog prvog servisa, dok je Britanac sve lošije servirao kako je meč tekao. Nadal će se za trofej, gde on već dugo gazduje, boriti protiv Novaka Đokovića koji je bio bolji od Ernestsa Gulbisa, a španski teniser vodi sa 22-19 u međusobnim duelima protiv Srbina, stim što je Novak dobio poslednja četiri duela (dva ove sezone).