RG, kvalifikacije: Filip i Aleksandra bez glavnog žreba, Dolonc u 3. kolu

Aleksandra, Vesna, Filip, IlijaFilip Krajinović nije uspeo da ponovi prošlogodišnji uspeh i plasira se u glavni žreb Rolan Garosa. On je danas u poslednjem kolu kvalifikacija poražen od mnogo slabije rangiranog Francuza Lorana Lokolija sa 7-5, 7-6. Srbin je imao odličnu priliku da pobedom nad 402. na ATP listi obezbedi još jedan glavni žreb Gren slema, ali nije uspeo u tome.

Sličnu sudbinu doživela je i Aleksandra Krunić. Ona je u 2. kolu kvalifikacija izgubila od prvog nosioca, Irine Kamelije-Begu, veoma ubedljivo 6-1, 6-1. Aleksandra je u odličnoj formi, ali na žrebu nije imala sreće, pa je u kvalifikacijama dobila 88. teniserku sveta. Meč je trajao samo 67 minuta, a naša teniserka nije uspela da napravi nijedan brejk.

Nešto uspešnija danas bila je Vesna Dolonc. Srpkinja se nalazi na korak od glavnog žreba, pošto je zabeležila i drugu pobedu u kvalifikacijama. Ona je danas posle preokreta savladala  Jarmilu Gajdošovu (AUS), rezultatom 1-6, 6-3, 6-0. Za plasamn u glavni žreb igraće protiv Ruskinje Ksenije Pervak koja je pobedila Irinu Pavlović iz Francuske.