RG kvalifikacije 5. dan: Ivana ponovo stala u 3. kolu

Srpska teniserka Ivana Jorović ponovoje stala na korak od glavnog žreba jednog Gren Slema. Baš kao i na Otvorenom Prvenstuvu Australije, i u Francuskoj, Ivana je poražena u trećem kolu kvalifikacija.

ivana jorović rg kvalifikacije 2016

U borbi za glavni žreb od srpske teniserke bila je bolja Španjolka Sara Soribes Tormo. Ivana je izgubila 5-7, 1-6.
U prvom setu Ivana je odmah izgubila servis i Sara je ubrzo povela 3-1. Jorovićeva je uzvratila i izjednačila na 3.3, ali je opet prepustila brejk protivnici. Na 3-5 je spasila dve set lopte, a onda opet anulirala brejk i izjednačila na 5-5. To ipak nije bilo dovoljno jer je Španjolka odmah oduzela servis srpskoj teniserki , a onda i odservirala za set.
U drugom setu, nakon tesnog prvog gema, kada je izgubila servis, Ivananina igra se vidno pogoršala, počela je previše loših udaraca da šalje, da igra vidno uznemirena i bez plana. Brzo je bilo 5-0 za Tormo, kada je Jorovićeva vratila jedan brejk, da bar skloni tu nulu sa semafora. Ipak, u narednom gemu je izgubila servis, a samim tim i meč.

Ovo je bio drugi susret ove dve teniserke. Prvi je bio pre dve godine na ITF 25K turniru, takođe u Francuskoj i na šljaci, kada je Ivana bila nekoliko stotina mesta lošije rangirana od Sare, a rezultat je, zaniimljivo, bio identičan, 7-5. 6-1, ali za srpsku teniserku.

Ivani je ovo bila veoma dobra šansa da se nađe u glavnom žrebu Gren Slema po prvi put, što je možda i uticalo na nervozu, ili čak opuštanje kod srpske teniserk,e protiv 40 mesta lošije rangirane protivnice.

U glavnom žrebu Rolan Garosa Srbiju će predstavljati Jelena Janković, Ana Ivanović i Bojana Jovanovski, pošto, na žalost, ni Jorovićeva, ni Jakšićeva, ni Krunićeva, nisu uspele da prođu kvalifikacije.