RG juniori: Odličan start za Danilovićevu i Kecmanovića

Srpski predstavnici na juniorskom Rolan Garosu, Olga Danilović i Miomir Kecmanović, startovali su takmičenje ubedljivim pobedama. olga danilović rg 2016

Prva je svoj meč završila Olga Danilović. Petnaestogodišnja teniserka je po drugi put igrala na jednom juniorskom Gren Slemu, a prvi put je učešće u glavnom žrebu obezbedila direktno, zahvaljujući sve boljim rezultatima i munjevitom napretku na ITF juniorskoj listi.
Na startu turnira srpska teniserka je pobedila bivšu 4. juniorku sveta Šarlot Robijard Mijet iz Kanade. Olga je slavila sa ubedljivih 6-0, 6-4 protiv trenutno 622. teniserke na seniorskoj WTA listi.
Naredna protivnica Danilovićevoj biće 13. nositeljka Marketa Vondroušova iz Češke. Čehinja je dve godine starija od srpske teniserke i bivša je 1. juniorka sveta, a na WTA listi se nalazi na 306. mestu.kecmanović miomir wiki

Miomir Kecmanović je kao 9. nosilac turnira očekivano lako prošao u narednu rundu. Srpski teniser je  sa dominantnih 6-1, 6-1, savladao japanskog tenisera Torua Horiea.
Naredni protivnik Miomiru biće kvalifikant Rikardo Balzerani iz Italije.