RG: Jelena uz dosta muke slavila u 1. kolu

Kao što i obično biva, Jelena Janković je u svom stilu, kroz tri seta, izborila mesto u 2. kolu Rolan Garosa. Ona je svoj meč 1. kola protiv Kanađanke Šeron Fišman započela juče, ali je zbog mraka meč prekinut pri rezultatu 5-7, 5-1. Danas je meč nastavljen na terenu br. 7, a Jelena je uspela da osvoji drugi set i da slavi u odlučujućem setu sa 6-3. Na kraju, konačan rezultat glasio je 5-7, 6-1, 6-3 u korist srpske teniserke posle dva sata i trinaest minuta igre.

Jelena JankovicOvaj dvoboj Jelena je krenula veoma nervozno, a mlada Kanađanka nije imala šta da izgubi. Trenutno 77. na WTA listi, Fišman je bila mnogo agresivnija u prvom setu, pogađala je linije, pritiskala Jelenin servis, pa je to urodilo plodom i dobila je prvi set sa 7-5, napravivši brejk u poslednjem gemu iako je Jelena imala gem lopte.

Kanađanka je odlično startovala i u drugom setu, pa je povela  sa 1-0, ali od tog momenta Jelena se budi. Uspeva da u trećem gemu dođe do brejka, uz malu pomoć Kanađanke. To kao da je prodrmalo Jelenu koja pravi još jedan brejk i dolazi do velikih 5-1. Tada se prekida meč zbog mraka i nastavlja se u utorak.

Jelena je brzo drugi set privela kraju i u trećem setu uspeva da prva napravi brejk za 3-1. Međutim, Kanađanka uspeva da povrati izgubljeni servis, a potom u sledećem gemu da rezultatski izjednači na 3-3. Sedmi gem trećeg seta bio je jako dramatičan. Fišman je imala brejk loptu na servisu naše teniserke, ali je Jelena to uspela da spasi i da u narednom gemu napravi brejk za 5-3. Na servisu za meč Jelena je iskoristila drugu meč lotu i izborila plasman u sledeću rundu gde je čeka neugodna Japanka Kurumi Nara.