RG: Ispali Lopez i Venus Vilijams

Za prvo veliko iznenađenje u muškoj konkurenciji pobrinuo se Rus Gabašvili, koji je ekspresno, u tri seta eliminisao Felisijana Lopeza. Španac, 11. nosilac, doziveo je poraz od 74. na ATP listi. Gabašvili je slavio sa 6-3, 7-6(9), 6-3.

Od ostalih nosilaca turnir su juče i danas već napustili Adrijan Manarino, Ivo Karlović i Giljermo Garsija-Lopez. Francuza Manarina (30. nosilac) savladao je Jirgen Melcer sa 3-0, dok je Markus Bagdatis poslao kući 25. nosica Ivu Karlovića, takođe u 3 seta. Amerikanac Stiv Džonson je u pet setova rezultatom, 6-3, 6-3, 6-7, 3-6, 6-3 savladao 26. nosioca Giljerma Garsiju-Lopeza.

stivens

Plasman u naredno kolo očekivano lako su još izborili Tomaš Berdih, Martin Kližan, Endi Mari, Fabio Fonjini i Fernando Verdasko. Neizvesno je bilo u argentinskom duelu u kom je iskusniji Huan Monako posle velike borbe u pet setova pobedio Federika Delbonisa sa 6-7(4), 6-2, 6-1, 6-7(6), 6-2 nakon tri i po sata igre. Zanimljivo da je Monako oba seta izgubio u taj-brejku, a da je ispustio svega pet gemova u setovima koje je osvojio.

Kod teniserki nakon eliminacije Agnješke Radvanjske turnir je završila i Venus Vilijams. Nju je izbacila sunarodnica Sloun Stivens. Neizvesnost je viđena samo u prvom setu koje je dobila Stivens u taj-brejku 7-6(5), da bi u drugom 22-godišnja Amerikanca slavnoj protivnici prepustila samo gem i posle sat i po vremena prošla u drugo kolo.

Pisala se i istorija u Parizu sa neočekivanim akterima u glavnim ulogama – 22-godišnja Čehinja Denisa Alertova i 24-godišnja Britanka Konta odigrale su najduži taj-brejk na Rolan Garosu računajući obe konkurencije sa čak 36 poena. Taj prvi set je protekao bez brejka i Alertova je posle 79 minuta došla do 19-17. Konta je uspela da se izbori za treći set u kom joj je dve godine mlađa rivalka dva puta oduzela servis i slavila pobedu za anale.