RG: Favoriti se mučili ali prošli dalje

U preostalim mečevima četvrtog dana na terenima Rolan Garosa nije bilo večih iznenađenja, a jedni nosilac koji je ispao kod muškaraca jeste Roberto Bautista-Agut. Za njegovu eliminaciju pobrinuo se Lukaš Rosol koji je slavio u tri seta rezultatom 6-4, 6-2, 6-2. On će u narednom kolu igrati protiv Tejmuraza Gabašvilija koji je pobedio umornog Monaka sa 3-0.

RG

Tomaš Berdih pošteno se namučio protiv sunarodnika Radeka Štjepaneka, ali je na kraju prošao u sledeću rundu pobedom od 3-1. Miljenik domaće publike Conga lako je izašao na kraj sa Dudijem Selom prepustivi mu svega šest gemova, 6-4, 6-1, 6-1. Još jedan Francuz uspeo je da prođe dalje, ali tek posle pet setova. Gael Monfis je gubio 2-1 u setovima od Argentinca Švarcmana, ali je na kraju uspeo da preokrene i prođe nezgodnog rivala. Prošlogodišnji polufinalista Ernest Gulbis nastavio je sa očajnom igrom i na Rolan Garosu. On je izgubio od domačeg igrača Nikole Maija sa 3-1 i očekuje ga veliki pad na ATP liti za oko 60 mesta.

Kod dama sve favoritkinje prošle su po planu u naredo kolo turnira. Elina Svitolina dosta se mučila protiv Julije Putinceve ali je na kraju preokrenula i prošla dalje sa 1-6, 7-5, 9-7. Sigurne su bile i Ruskinje Jelena Vesnina i Jekaterina Makarova, a u narednoj fazi gledaćemo i Anželik Kerber, Garbinju Muguruzu i Anu Ivanović. Flavija Peneta je sa 6-2, 6-0 pobedila Magdalenu Ribarikovu, dok je Karli Suarez Navaro predala meč Viržini Razano posle prvog seta.