RG dublovi: Janković i Stojanović poražene, Krunić ide dalje

Jelena Janković i Nina Stojanović završile su učešće na ovogodišnjem Rolan Garosu, pošto su poražene i u dubl konkurenciji. Aleksandra Krunić uspešna na startu.


Jelena Janković i Koko Vandevej iz SAD nisu izborile plasman u drugu rundu Rolan Garosa u konkurenciji ženskih dublova.

Srpsko-američka kombinacija je poražena od Japanke Nao Hibino i Alisije Rosolske iz Poljske u tiler meču, koji je trajao dva časa i 19 minuta rezultatom 6-0, 6-7(3), 6-7(10).

Jankovićeva i Vandervej su spasavale nekoliko meč lopti u taj-brejku trećeg seta, imale su i dve prilike da završe posao, ali je im je ovaj duel ipak izmakao iz ruku.

Nina Stojanović je u paru sa Ksenijom Knol iz Švajcarske, poražena od Irine Kamelije Begu iz Rumunije i Saisai Ženg iz Kine sa 0-2 (3-6, 6-7(6)).

Sa druge strane, Aleksandra Krunić izborila je plasman u drugo kolo.

Ona je u paru sa Ajlom Tomljanović iz Australije savladala rusku kombinaciju Natela Džamalidže/Veronika Kudermetova sa 2-0 (6-2, 6-4) za jedan čas i šest minuta igre.

Moguće rivalke Krunićevoj i Tomljanovićevoj u narednoj rundi  su glavne favoritkinje turnira Betani Matek-Sends i Lucija Šafarova. Amerikanka i Čehinja se u prvom kolu sastaju sa francusko-belgijskom kombinacijom Aliz Korne/Elis Mertens.